'Gamification van werk' brengt teams in verbinding met meer plezier en resultaat uit werk

KAARTSPEL VOOR GAMIFICATION VAN WERK

Koop nu het kaartspel Gamification en je hebt het binnen drie werkdagen in huis. Middels een e-mail ontvang je de toegangsinformatie naar je persoonlijke pagina op deze website plus handleiding. Veel succes met het toevoegen van plezier en effectiviteit aan jouw werk en werkomgeving. Team Business-ballgame. 

   

Bedrijfsnaam:
Voornaam:
Achternaam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Email:*

Prijs:

€ 29,95 (incl. BTW)

   

  

Wat is Gamification van werk?
Gamification van werk voegt in het reguliere werk een of meer spelregels toe. Die spelregels geven een nieuwe kijk op het werk (zonder het werkproces te vertragen). Deelnemers ontdekken nieuwe mogelijkheden en kansen om het werk met meer plezier en effectiviteit te doen. De onderlinge relaties van medewerkers wordt versterkt via het vergroten van de onderlinge afhankelijkheid tussen mensen om het werk nog beter te doen. Dat zijn veel mensen niet meer gewend en daar groeien teams enorm van!

  

Waarom Gamification van werk?
In de afgelopen honderd jaar heeft het bedrijfsleven haar productieprocessen razend efficiënt gemaakt. Steeds meer en snellere machines, steeds meer denkkracht (computers) en steeds meer procedures om alles in control te houden. Elke procent efficiëncyverbetering is gevonden door processen met de nieuwste inzichten door te ontwikkelen en nog slimmer aan elkaar te knopen. Knap staaltje bedrijfsvoering!

 

Flexibele productiefactor opgerekt ...
In die ratrace naar steeds efficiënter is er één productiefactor steeds als flexibele variabele ingezet: de mens.

  • In de productiewereld: de mens helpt de machines in het productieproces waar dat nog nodig is.
  • In de dienstverlening: de mens voert afgesproken taken uit om met minimale bezetting beoogde dienstverlening te leveren.
  • Algemeen: vrijwel iedere functie in het bedrijfsleven is zo ingericht dat deze zo lang mogelijk los van input van anderen uitgevoerd kan worden. Is heel efficient, maar heeft ook gevolgen.

      

... GEVOLG
Productieprocessen efficiënter maken zonder oog voor de mens leidt tot verlies aan betrokkenheid en motivatie voor optimale inzet. Vele kwaliteiten van het groepsdier mens zijn uit beeld geraakt. Vergelijk het met het spelen van mens erger je niet: ieder spel speel je met dezelfde mensen en alle zetten zijn dezelfde als gisteren. 'Er komt geen dobbelsteen meer aan te pas' hoor je de directeur vol trots zeggen als hij het nieuwe productieproces '100% in control' uiteenzet. 

   

Probeer Gamification van werk uit met de Gamificationkaarten en handleiding!
Voor maar Eur 29,95 creëer je een verfrissende nieuwe kijk op werk
en meer energie in ieder team.
 

20140827_173341